U trendu

Potrebna veća solidarnost s migrantima

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković apelovala je danas na građane i građanke da pokažu veću solidarnost i ne dozvole da migranti koji prolaze kroz Srbiju budu žrtve diskriminacije čija se osnovna ljudska prava krše.

Ona je ujedno osudila sve one koji, prema brojnim medijskim izveštajima sa terena, profitiraju na nesreći migranata, saopšteno je iz kancelarije poverenica.

Brankica Janković pozvala je sve nadležne u Srbiji, ali i međunarodne i domaće organizacije, kao i predstavnike civilnog sektora, da hitno reaguju i urade sve što je u njihovoj moći kako situacija ne bi eskalirala u veću humanitarnu katastrofu.

Kako se navodi, poverenica će sutra otići u Preševo zbog teške situacije na jugu zemlje, gde granicu izmedju Srbije i Makedonije dnevno prelazi više od 1.000 migranata.

„Preševo je postao grad migranata kroz koji dnevno prođe na hiljade ljudi, žena i dece koji beže sa ratom zahvaćenih područja sa Bliskog istoka, tražeći sigurniji život negde u Evropi“, navela je poverenica i dodala da je tim ljudima potrebna pomoć.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar