najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Potvrđena optužnica protiv Artemija

Viši sud u Beogradu potvrdio je danas optužnicu Višeg javnog tužilaštva protiv bivšeg episkopa raško-prizrenskog Artemija i još tri osobe, koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

Kako se navodi u saopštenju Suda, potvrđena je optužnica protiv Predraga Subotičkog, Marka (Artemija) Radosavljevića, Dejana (Simeona) Vilovskog i Jelene Šubarović.

Četvoro okrivljenih tereti se za štetu od više miliona evra zbog naplaćenih, a neizvedenih ili delimično izvedenih radova na crkvama i manastirima, kao i zbog uvećanih faktura u odnosu na stvarnu vrednost izvedenih radova u manastirima Zočište, Banjska, Vračevo, Ulije, Devine vode, Tamnica, Ubožac, Gorioč i Gračanica.

“Ispitujući optužnicu, krivično veće je utvrdilo da su prikupljeni dokazi dovoljni da bi se odlučivalo o osnovanosti optužnice i da nije potrebno da se istraga dopuni radi prikupljanja novih dokaza”, piše u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Sabor SPC raščinio je Artemija u novembru 2010. godine jer je odbio da poštuje odluku Sabora kojom mu je, između ostalog i zbog nepravilnosti u poslovanju eparhije raško-prizrenske, oduzeto upravljanje tom eparhijom.

Odlukom Sabora iz maja 2015. godina, Artemije je isključen iz crkvene zajednice.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike