U trendu

Poverenica: Poslodavci ne smeju da diskriminišu žene

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković zatražila je danas od poslodavaca da poštuju zakone i Ustav kojima se zabranjuje diskriminacija žena u oblasti rada.

Ona je reagovala na informaciju u medijima da jedna majka nije dobila posao jer je zatražila odlaganje sastanka zato što joj se dete razbolelo.

„To je tipičan slučaj diskriminacije“, navela je Janković u saopštenju i dodala da Zakon o zabrani diskriminacije zabranjuje diskriminaciju u oblasti rada, odnosno narušavanje jednakih mogućnosti za zasnivanje radnog odnosa ili uživanje pod jedankim uslovima svih prava u oblasti rada.

List Blic objavio je danas da je majka S.L. koja se prijavila na kokurs za posao u jednoj privatnoj beogradskoj firmi, gde je prošla sve intervjue i probni rad, doživela neprijatnost nekoliko dana pre stupanja u radni odnos.
Ona je ispričala da je zamolila direktorku da se pomeri sastanak pošto joj se dete razbolelo i da je nakon više sms poruka dobila odgovor da „nije kandidat koji im je potreban“, pošto ne mogu da tolerišu da neko ne dodje na posao, i da su joj poželeli sreću na nekom novom poslu gde će imati više razumevanja.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike