Povredjeno sedmoro, dečak i muškarac na reanimaciji

Tokom noći u Beogradu u tri saobraćajne nesreće povredjeno je sedam osoba, od kojih su dečaka (12) i muškarca (47) ekipe Hitne pomoći prevezle na reanimaciju u Urgentni centar, izjavila je danas portparolka Službe Hitne pomoći Nada Macura.

U prvoj saobraćajnoj nesreći u večernjoj smeni u Ulici Stevana Filipovića, na ulazu u Železnik iz pravca Sremčice, povredjene su dve osobe stare oko 40 godina i one su prevezene u Urgentni centar.

U sudaru koji se desio oko 20 sati u ulici Milošev kladenac, muška osoba (63) je odbila hospitalizaciju, a u sudaru na uglu Cvijićeve i Jaše Prodanovića, nešto posle ponoći, povredjeno je pet osoba koje su zbrinule dve ekipe Hitne pomoći.

Ona je rekla da je jedna ekipa Hitne pomoć u Urgentni centar na reanimaciju prevezla dečaka i muškarca i zbrinula teže povredjenog mladića (24), dodavši da je dečak nakon reanimacije prevezen na Dečju klinku u Tiršovu. Duga ekipa Hitne pomoći zbrinula je još dvoje povredjenih koji su u toj saobraćajnoj nesreći zadobili lakše povrede.

Ekipe su tokom noći intervenisale 104 puta, od čega 13 puta na javnom mestu, rekla je Nada Macura i podsetila da se tokom dana u glavnom gradu nije dogodila nijedna saobraćajna nesreća.

Tokom noći najviše su se javljali hronični bolesnici, astmatičari, kao i oni sa hipertenzijom.

(Beta)

Ostavite komentar