U trendu

Poziv medijskim profesionalcima na protest protiv Gašića

Protest medijskih profesionalaca sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića sa svih javnih funkcija zbog izjave kojom je uvredio novinarku Zlatiju Labović, najavljen je za večeras u 19.00 sati ispred Vlade Srbije.

U najavi protesta koju su potpisali novinarka nedeljnika NIN Tanja Nikolić Djaković i novinar portala Cenzolovka Zoran B. Nikolić, medijski profesionalci pozvani su da bojkotuju konferencije za novinare i sve javne dogadjaje na kojima je prisutan ministar Gašić.

„Posle postupka Bratislava Gašića prema koleginici Zlatiji Labović, kao i njegovih ranijih skandaloznih ispada, ne sme se dozvoliti da taj čovek ostane na javnoj funkciji. Moramo zahtevati da se predstavnici vlasti prema novinarkama i novinarima odnose s poštovanjem“, navodi se u pozivu na protest.

Ministar odbrane Bratislav Gašić uvredio je juče novinarku B92 neprimerenim rečima na zvaničnom dogadjaju u Trsteniku, što je naišlo na brojne osude medija, novinara, kao i poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

Reči „Volim novinarke koje lako kleknu“, Gašić je izgovorio dok se grupa novinara pripremala da od ministra uzme izjavu nakon njegovog obilaska fabrike Prva petoletka, kada su neki od njih, medju kojima i novinarka B92 Zlatija Labović, čučnuli da ne bi ometali snimatelje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.