U trendu

Praćenje opozicije mali deo velikog problema na RTS

Lider Lige socijademokrata vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da je praćenje rada opozicije na Radio televiziji Srbije samo mali deo velikog problema funkcionisanja javnog servisa.

Čanak je rekao agenciji Beta da je pitanje rada javnog servisa u Srbiji nedovoljno dobro uredjeno i da tu ima mnog problema, počevši od direktnog uticaja vlasti pa do autocenzure novinara.

„S druge strane, imate i direktan uticaj ekonomskog faktora, a javni servis koji se finansira sredstvima gradjana ne može da bude i komercijalni servis i da ima i reklame“, rekao je on.

Čanak je napomenuo i da LSV nije dobila poziv za jučerašnji sastanak predstavnika opozicionih stranka koji su od čelnika RTS zatražili objektivno informisanje i ravnopravnu zastupljenost opozicije u programu.

Sastanku su prisustvovali predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić, portparol Socijaldemokratske stranke Konstatin Samofalov, samostalni poslanik Djordje Vukadinović i poslanik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.