U trendu

Pred vozačima je – udarni vikend

Velike gužve tokom vikenda očekuju se na svim većim graničnim prelazima, a posebno na Horgošu, saopšteno je iz Uprave granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Međutim, zbog sezone odmora koja je u jeku, očekuje se da tokom vikenda gužve budu još veće, te se savetuje izbegavanje glavnih graničnih prelaza.

Zamenik načelnika Uprave granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova Miljan Stanojević ukazao je danas da se tokom predstojećeg vikenda očekuju veće gužve na graničnim prelazima u Srbiji, posebno na Horgošu i apelovao na građane da, kako bi izbegli duže čekanje na granici, koriste alternativne prelaze.

Blokada mosta na Đurđevića Tari

Jedan od dva puta ka crnogorskom primorju vodi od graničnog prelaza Jabuka preko mosta na Đurđevića Tari, međutim, on će sutra biti blokiran. Protest nezadovoljnih majki, koje su korisnice naknade za troje ili više dece, zakazan je za sutra u 13 sati na ovom mostu, ali nije najavljeno koliko će blokada trajati.

Više vozača nego prošle godine

Intenzitet saobraćaja na auto-putevima u Srbiji značajno je povećan u odnosu na prošlu godinu, pokazuju podaci JP „Putevi Srbije“. Tako je samo tokom jula ove godine srpskim auto-putevima prošlo 6.066.835 vozila, što je za oko pola miliona više nego što je zabeleženo prošle godine u istom periodu.

Iz ovog preduzeća napominju i da je prihod od naplate putarine veći za 13 odsto i iznosi oko 2,5 milijarde dinara.

Korisne informacije

Korisne informacije o radovima na putu, gužvama na granici, crnim tačkama, odronima, možete dobiti pozivom Auto-moto saveza Srbije, a još detaljnija objašnjenja nalaze se na njihovom sajtu, a najkorisnija je mapa sa ikonicama o radovima, alternativnim putevima, vremenom čekanja.

Kamere

Takođe, turisti koji kolima krenu put Grčke, Hrvatske ili Bugarske stanje na graničnim prelazima mogu pratiti preko kamera koje emituju prenos uživo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar