U trendu

Predložena suspenzija za komunalne policajce

Protiv pripadnika Komunalne policije koji je odgovoran za incident i napad na novinare Istraživačke mreže KRIK, biće podnet zahtev za pokretanje disciplinskog postupka, uz predlog za suspenziju, saopštila je danas Komunalna policija.

Po nalogu gradonačelnika Beograda Siniše Malog, načelnik Komunalne policije Nikola Ristić ispitao je slučaj u vezi sa incidentom između pripadnika Komunalne policije i novinara KRIK-a, saopšteno je iz Komunalne policije.

Kako se navodi u saopštenju, sprovedena je odgovarajuća procedura kako bi se na osnovu Zakona i Odluke o Komunalnoj policiji utvrdilo da li je bilo prekoračenja ovlašćenja. 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali osudio je juče napad Komunalne policije na novinare KRIK-a i javno se izvinio predstavnicima te istraživačke mreže.

KRIK je saopštio da je obezbeđenje gradonačelnika Beograda Siniše Malog fizički sprečilo novinare portala KRIK da mu postave pitanje o 24 stana koje je Mali, prema navodima tog portala, kupovao i prodavao kao direktor dve ofšor firme.

Među osobama koje su prišle novinaru i oduzele mu fotoaparat bio je načelnik komunalne policije Nikola Ristić, naveo je KRIK.

KRIK je uspeo da povrati snimke napravljene mobilnim telefonom, koji su objavljeni na sajtu Mreže za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korupciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.