U trendu

Predsednik Nikolić otputovao u Etiopiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvuje danas u Adis Abebi otvaranju 26. Samita Afričke unije pod nazivom „Afrička godina ljudskih prava s posebnim fokusom na prava žena“, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Uoči otvaranja Samita Afričke unije, predsednik Nikolić sastao se s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom, premijerom Švedske Stefanom Lovrenom i predsednicom Maurcijusa Aminom Firadaus Gurib Fakimovom.

U razgovoru sa švedskim premijerom, predsednik Nikolić je rekao da je za bilo kakvu promenu u rešavanju migrantske krize potrebno obavestiti Srbiju kao partnera. To se posebno odnosi na promenu politike u smislu zatvaranja granica.

Predsednik Nikolić je zahvalio predsednici Mauricijusa na glasanju protiv ulaska Kosova u Unesko, navodi se u saopštenju.

Specijalni gost na Samitu, palestinski predsednik Mahmud Abas, u svom pozdravnom govoru posebno je pozdravio predsednika Nikolića kao prijatelja afričkih naroda i Palestine i istakao njegov lični doprinos unapredjenju saradnje i mirnom rešavanju problema i razvijanju prijateljstava Srbije i zemalja Afrike, dodaje se u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.