U trendu

Predsedniku SO Stara Pazova godina zatvora uslovno zbog zloupotrebe službenog položaja

Predsednik Skupštine opštine Stara Pazova Goran Jović priznao je da je zloupotrebio službeni položaj dok je od 2009. do 2012. godine bio predsednik te sremske opštine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, piše danas Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Osnovni sud u Staroj Pazovi mu je nakon toga izrekao jednogodišnju uslovnu zatvorsku kaznu, kao i kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i istovremeno odredio da se ovako odredjena kazna neće izvršiti ako optuženi u roku od tri godine od dana pravosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo.

Prema dokumentaciji u koju je VOICE imao uvid, Goran Jović je u periodu od 2009. do 2012. godine kao predsednik opštine Stara Pazova iskoristio svoj službeni položaj i poverio privrednom društvu „Makromedija plus“ reklamiranje opštine bilbordima, kao i nabavku raznih reklamno-propagandnih materijala bez pravnog osnova čime je oštetio budžet opštine za više od 14,5 miliona dinara.

Jović je priznao da usluge reklamiranja opštine nije predvideo u planu javnih nabavki i da je i pored toga poslove dodelio firmi „Makromedija plus“.

Odgovorno lice te kompanije S.N. nije imao imao potrebnu kadrovsku i tehničku opremljenost te je nakon dobijenih poslova od Gorana Jovića iste poveravao drugim firmama da ih obavljaju za ime i za račun „Makromedije plus“ posle čega je fakture isporučivao opštini Stara Pazova.

VOICE je ranije pisao da iako je privodjenje Jovića 2014. godine, u vreme dok je bio član Demokratske stranke, okarakterisano kao „politički progon“, pošto je usledilo nakon dolaska na vlast Srpske napredne stranke, predsednik opštine Stara Pazova u periodu od 2008. do 2012. godine se posle izlaska iz pritvora učlanio u SNS i danas predsedava sednicama lokalnog parlamenta.

Goran Jović je nakon presude dužan da plati 597.600 dinara a sudu paušalni iznos u visini od 10.000 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.