U trendu

Predstavljanje elektronskog kataloga usluga Grada Beograda

Katalog elektronskih usluga Grada Beograda predstavili su danas potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Katalog elektronskih usluga Grada Beograda je osmišljen kako bi građanima i privrednim subjektima omogućio da poslove sa gradom mogu da obave onlajn – bez fizičkog odlaska na šalter, bez čekanja u redovima i uz značajne novčane uštede.

Katalog je dostupan na Nacionalnom portalu eUprava i sadrži više od 150 usluga, saopštila je Direkcija za elektronsku upravu.

Na konferenciji za medije, u Pisarnici Grada Beograda, biće potvrđen zvaničan početak saradnje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Grada Beograda i Direkcije za elektronsku upravu na izradi Kataloga elektronskih usluga za Grad Beograd, kao i dalji koraci u procesu prevođenja svih usluga Grada u elektronski format.

Posle uvodnog obraćanja biće demonstrirana i jedna od kataloških usluga, a učesnici konferencije će odgovarati na pitanja i davati konkretne instrukcije za pristup i korišćenje Nacionalnog portala eUprava.

Nacionalni Portal eUprava osnovan je u junu 2010. godine, kao najjednostavniji način da se smanje redovi, izbegne korupcija, a povećaju transparentnost i efikasnost u radu.

Danas broji više od 300.000 aktivnih korisnika i oko 550 različitih usluga dostupnih građanima i privrednim subjektima.

Prema procenama Ujedinjenih nacija, drugi je najbolji portal ovog tipa u regionu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.