U trendu

Premijer manipuliše penzionerima da bi glasali za njega

Udruženje sindikata penzionera Srbije ocenilo je danas da je povećanje penzija koje najavljuje srpski premijer Aleksandar Vučić predizborna manipulacija penzionerima da bi na prevaru dobio njihove glasove.

„To je manipulacija ogromnom populacijom penzionera, među kojima ima ljudi koji se ne snalaze i koji to doživljavaju kao pritisak. To je neizdrživ pritisak, očiglednio da se radi o tome da premijeru nije ostalo ništa od izborno-glasačke mašine i glasačkog tela, nego su mu samo još ostali penzioneri koje može da prevari“, rekao je na konferenciji za novinare član Predsedništva tog sindikata Vladimir Dedić.

Prema njegovim rečima, „svima je dobro poznato da u Srbiji nisu zadovoljni prosvetari, medicinski radnici, vojnici, policajci, nije zadvoljno ni ono malo zaposlenih, nije zadovoljno skoro milion nezaposlenih, kao ni deca penzionera koju oni izdržavaju“.

„Penzioneri su jedina populacija na koju može da se utiče. Mi to jednostavno ne prihvatamo“, rekao je Dedić i najavio da će na jesen biti nastavljene akcije protiv ekonomskog nasilja nad građanima Srbije, a posebno nad penzionerima koji su najviše ugroženi potezima Vlade Srbije.

Dedić je istakao i da Udruženje sindikata penzionera oštro protestuje zbog toga što su penzioneri „poslednjih sedmica izloženi pravoj medijskoj torturi od premijera koji svakodnevno, više puta, obaćava da će se penzije povećati“.

„Mi ne tražimo povećanje penzija, već da se penzionerima vrati ono što im je oteto prilikom nezakonitog smanjenja penzija“, rekao je Dedić i podsetio da je krajem prošle godine Udruženje sindikata penzionera podnelo Ustavnom sudu incijativu za ocenu ustavnosti zakona kojim su smanjene penzije, ali da do sada nije bilo nikakvog odgovora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar