U trendu

Priboj: Roditelji prošli obuku, dobili dečja autosedišta

PRIBOJ – Predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, uručili su 60 dečijih auto-sedišta roditeljima koji su se prijavili na njihov konkurs.

Podela zaštitnih sistema za decu u vozilu vršila se u skladu sa realizacijom projekta obuke pravilne upotrebe dečijih zaštitnih sistema u vozilu (auto-sedišta), u skladu sa kojim su svi roditelji pre preuzimanja auto-sedišta prošli neophodnu obuku o njihovom pravilnom korišćenju.

Teorijsku i praktičnu obuku o postavljanju sedišta održala je Marijana Jovanović iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja, dok je o problemu stradanja dece u saobraćaju govorio koordinator za lokalne samouprave Tomislav Petrović.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović ocenio je da je ovaj vid pomoći roditeljima nemerljiv, jer svako ovo sedište znači i sačuvan život deteta u saobraćaju.

On je na dodeli autosedišta pohvalio rad Saveta za bezbednost saobraćaja, na čijem je čelu član Opštinskog veća Drago Drobnjaković, rekavši da su sredstva kojima ovaj savet raspolaže uvek iskorišćena na pravi način, u korist građana.

Konkurs za narednu dodelu besplatnih auto-sedišta očekuje se za dva meseca.

Kao i do sada, edukaciju, nabavku i raspodelu autosedišta namenjenih deci od devet do 36 kilograma sprovodi Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar