U trendu

Prihod od Ulice otvorenog srca ide Prihvatilištu za decu

Manifestacija „Ulica otvorenog srca“ biće održana u petak, 1. januara u Svetogorskoj ulici u Beogradu pod sloganom „Neka nas ljubav greje“, a sav prihod namenjen je za Prihvatilište za decu, najavili su danas organizatori.

U glavnom programu nastupiće poznati glumci i pevači, zatim madjioničari, žongleri i klovnovi.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da će se program odvijati na platou ispred Ateljea 212, Radio Beograda, zgrade opštine Stari grad i Kuće Djure Jakšića u Skadarliji, gde će umetnici naivne likovne umetnosti izložiti svoje radove.

Predstavnik opštine Stari grad Dejan Kovačević kazao je da manifestacija ima humanitarnu dimenziju, jer je posvećena prikupljanju sredstava za izgradnju novog i većeg prostora Prihvatilišta za decu Beograda.

Dodao je da će sav prihod od prodaje novogodišnjih čestitki i razglednica „pomoći onima kojima je ta pomoć najpotrebnija“.

U okviru humanitarne akcije, Turistička organizacija Beograda i BS Turs organizuju razgledanje Beograda otvorenim autobusom, a polazak je sa Trga Nikole Pašića u 14 časova i cena karte je 400 dinara.

Manifestacija „Ulica otvorenog srca“ nastala je 1. januara 1969. u Srpskoj kafani kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i služili goste.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.