U trendu

Prihvat migranata košta Srbiju 15.000 evra dnevno

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Preševu da prihvat migranata u centrima širom zemlje košta državu 15.000 evra dnevno, i upozorio da se očekuje porast broja izbeglica sa Bliskog Istoka i severa Afrike.

„Ovo neće biti problem samo celog leta, nego i cele zime. Moramo zajedno sa EU da tražimo rešenje, nije rešenje u zidovima, već u zajedničkoj politici zemalja EU, ali i svih nas koji se nalazimo na tranzitnom putu“, rekao je Vučić prilikom obilaska vanbolničkog porodilišta u Preševu, koje je nedavno počelo rad.

Prema njegovim rečima, budžet Srbije ne može da podnese trošak zbrinjavanja migranata i oko toga se očekuje pomoć Evropske unije.

Predsednik Vlade je u Preševu obišao i dnevni prihvatni centar za izbeglice i migrante, u kom se dnevno prijavi između 700 i 900 ljudi.

Govoreći o odnosima na jugu zemlje, Vučić je na konferenciji za novinare ocenio da se u Preševu i na jugu Srbije polako ali sigurno vraća poverenje između Srba i Albanaca i da se gradi zajednički život.

„Polako smo počeli da slušamo jedni druge. Nadam se da je vreme u kom smo se tukli iza nas, i da se neće ponoviti. Naše je da gradimo poverenje“, kazao je on.

Premijer je istakao da je on prvi predsednik Vlade Srbije koji je posetio opštinu Preševo, i izrazio zadovoljstvo zbog toga što je na licu mesta razgovarao sa lokalnim zvaničnicima o svim temama važnim za tu opštinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar