najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prijave zbog predugih reklama najčešće zastarevaju

Generalni sekretar Regulatora elektronskih medija (REM) Nenad Janković kazao je danas da to telo podnosi i na hiljade prekršajnih prijava zbog prekoračenja dužine reklamnog bloka, ali da te prijave u sudu najčešće zastarevaju i da se po njima ne postupa.

On je, na konferenciji za novinare o ulozi REM-a u tokovima medijskog novca, kazao da ako REM podnese 100 prijava bar 50 se odnose na prekoračenje dužine propisanog reklamnog bloka.

Koordinator medijskog programa Fondacije za otvoreno društvo Dragan Kremer ocenio je da su kazne koje REM može da upotrebi zbog neregularnosti u medijskom prostoru neefikasne. On je ocenio i da regulacija medijskog tržišta nije dovoljno dobra.

On je dodao i da regulator nedovoljno i netransparentno odgovara na predstavke koje podnose građani.

Janković je, upitan o dugovanjima elektronskih medija za naknade REM-u, kazao da skoro svi elektronski mediji duguju po jedan mesec naknade, da je televizija Pink priložila menice i time platila naknade do kraja godine i da sa plaćanjem ne kasne televizije Prva i B92 i dodao da naknade za korišćenje frekvencije nisu menjane od osnivanja regulatornog tela.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike