U trendu

Prijem za građane slabijeg materijalnog stanja, Palma opet delio novac

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma, danas je U Skupštini grada priredio prijem za građane slabijeg materijalnog stanja, posebno roditelje sa više dece i samohrane roditelje.

Njima je iz budžeta grada, dato od 2.000 do 12.000 dinara, zavisno o broja dece i težine siromaštva.

„Ja i moji saradnici danas ćemo primiti oko 2.000 građana, oni koji su došli, najviše je porodica sa troje i više dece, samohrani roditelji, došli su i ljudi slabog imovnog stanja, bolesni, socijalno ugroženi“,

rekao je Marković, novinarima na prijemu.

On je dodao da je ohrabrujuće što je puno roditelja sa malom decom jer to znači da se više dece rađa i obećao da će im pomoći i na druge načine.

Za pomoć su dolazili i stariji, kojima treba novac za lekove, rekao je danas predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma dodavši da nije bilo građana koji su tražili da se reši neki infrastrukturni problem jer, kako je rekao, sve ulice u gradu i gotovo sve u svim selima su asfaltirane i sva infrastruktura je rešena još pre 5 godina.

„Mi u Jagodini ovo radimo deset godina i nastavićemo. Štedimo u budžetu da bi ovim ljudima pomogli“, rekao je Marković Tanjugu.

Odbronici i članovi Gradskog veća ne primaju plate, telefone plaćaju sami, nema kafanskih računa, nema putni troškova i štedimo, mesečno oko dest miliona dinara i te pare, dajemo onima koji nemaju, objasnio je Marković, koji je i narodni poslanik.

Grad je ove godine, kao i podlednjih 12 zabeležio veoma dobre rezultate u svim sferama i to ćemo nastaviti i u narednoj godini, zaključio je Marković.

Prijemu su prisustovali i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, direktorica Gradskog Centra za socijalni rad Biserka Jakovljević, direktor JKP „Standard“ Dragan Lukić…

U prostoriji za prijem, u zgradi Skupštine i ispred zgrade, veliki je broj ljudi, a red se formirao već u ranim satima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.