U trendu

Prijemni za Pravosudnu akademiju od sad uživo na Jutjubu

BEOGRAD – Prijemni ispit kandidata za devetu generaciju polaznika Pravosudne akademije, koji će se obaviti u novembru, po prvi put ove godine moći će da se prati uživo, putem live strima preko Youtube kanala.
Direktan prenos biće omogućen i za pisani test i za polaganje usmenog ispita, rekao je za Tanjug direktor PA Nenad Vujić.
On je precizirao da je do sada Pravosudna akademija obezbeđivala direktan prenos ispita u svojim prostorijama za sve zainteresovane, a ovo će biti prvi put da direktan prenos zainteresovani mogu da prate i preko svog kućnog računara.

Vujić je ukazao da je 15. oktobra istekao rok za prijavu kandidata koji će polagati ispit te da je prijavljeno 115 kandidata za 31 mesto na akademiji, a u skaldu sa odlukama Visokog saveta sudstva za prijem 25 kandidata i Državnog veća tužilaca za prijem šest.

“Prijemni ispit se sastoji iz tri dela, prvi je pisani, drugi je test ličnosti, a treći deo se polaže usmeno”, naveo je Vujić i dodao da će se pisani test obaviti 5. novembra u sve četiri apelacije (u Beogradu, novom Sadu, Nišu i Kragujevcu).

Od 12. novembra počinje usmeni deo prijemnog ispita, a kandidati će na vreme biti obavešteni o rasporedu polaganja pred petočlanom komisijom, koju čine troje sudija i dva tužioca.

“Kao i svake godine kandidati imaju 60 pitanja koja će raditi sat i po , a posle toga će izaći rezultati”, naveo je Vujić.

Pravosudna akademija obezbeđuje dvogodišnju početnu obuku polaznicima koji će kasnije biti birani za sudije i tužioce.

Takođe, organizuje dodatne obuke i specijalizacije za sudije i tužioce.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.