U trendu

Pripadnici VS pripremaju se za Medjunarodne vojne igre

Pripadnici Vojske Srbije (VS) pripremaju se u Rusiji za učešće na Medjunarodnim vojnim igrama, na kojima će se od 30. jula do 13. avgusta, 130 ekipa iz 20 država takmičiti u 23 discipline.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, VS će na predstojećim igrama predstavljati tenkisti, pontonirci, pripadnici artiljerijsko-raketnih jedinica (ARJ) za protivvazduhoplovna dejstva i Rečne flotile.

U okviru Tenkovskog biatlona na poligonu Alabino, 20 pripadnika VS će se u ruskim tenkovima T-72 b 3 žute boje takmičiti sa ekipama iz Zimbabvea, Kirgistana, Mongolije, Kazahstana, Kine, Indije, Kuvajta, Nikaragve, Irana, Venecuele, Belorusije, Azerbejdžana, Angole, Tadžikistana, Jermenije i Rusije.

Pontonirci će u ruskom gradu Muromu učestvovati na takmičenju „Otvorene vode“ za koje su se pripremali uvežbavanjem kretanja u sastavu marševske kolone od polaznog rejona do vodene prepreke i sklapanjem skele nosivosti 170 tona.

U konkurenciji osam ekipa, pripadnici ARJ osvojili su drugo mesto na fudbalskom turniru održanom na poligonu u blizini grada Jejsk, na kome će se takmičiti u disciplini „Čisto nebo“.

Tenkisti VS osvojili su prošle godine bronzanu medalju na Tenkovskom biatlonu dok pripadnici Rečne flotile i ARJ prvi put učestvuju na Medjunarodnim vojnim igrama, koje će ove godine delom biti organizovane i u Kazahstanu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.