najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prištinski mediji: Hašim Tači pijan pevao „Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala“

Prištinski mediji obnovili su danas priču o tome da je bivši komandant OVK i dva puta premijer kosovske vlade, a sada njen zamenik Hašim Tači, svojevremeno, navodno, u pijanstvu, pevao pesmu „Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala…“.

Prištinski dnevnik Bota sot pod naslovom „Čiji je heroj Hašim Tači“ pita šta bi se dogodilo da je to, ne daj Bože, učinio, na primer, neko od lidera Demokratske stranke Kosova, lidera Ise Mustafe, čiji je osnivač Ibrahim Rugova.

List podseća da je o Tačijevom pevanju srpske pesme na jednoj TV u Srbiji ispričala bivša poslanica u kosovskom parlamentu, dr Rada Trajković, te da to niko nikada u Prištini, a ni sam Tači nije demantovao.

Otuda i zaključak ovog prištinskog dnevnika da ovakav pristup Tačija zapravo otkriva njegov karakter, odnosno da on, kako se navodi, ne voli otadžbinu.
„Ali ne samo to. Ovaj levičarski pristup Tačija proizvodi jednu širu političku elitu koja nema osećaj za državnost Kosova“, navodi list.

List ukazuje i da ovakvo Tačijevo ponašanje nije moguće opravdati njegovim navodnim pijanstvom jer, kako se navodi, svi znaju za izreku „što trezan misli, pijan govori“.

„Svi znaju da baš u takvoj pijanoj situaciji ljudi iznose najdublje unutrašnje emocije i ono što trezni nikada ne bi rekli“, navodi list.

Podseća se i da je ta priča ranije kružila po internetu, te da su tada mnogi mislili da je ona bila izmišljena.

„U vremenu kada je pevao Tači je to možda morao da ne bi završio u Hagu, pa ga je približivanje sa srpskim šovinizmom možda i spasilo. Ova situacija ne bi bila tragična da nije reč o Tačiju koji je nekaa bio na čelu OVK i dva mandata premijer vlade Kosova“, navodi Bota sot.

Da je to kojim slučajem učinio lider DSK, posebno Ibrahim Rugova, on bi bio linčovan ili kamenovan na sred Prištine, piše Bota sot.

(Tanjug)

Priključite se diskusiji o Hašimu Tačiju.

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike