Privrednik iz Novog Sada na meti nacionalista

Foto: Beta

Član Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine (Hrvatsko nacionalno vijeće) Stanko Krstin iz Novog Sada izjavio je danas da je često na meti nacionalista koji su mu u nekoliko navrata poručivali da je „ustaša“ i da treba da napusti Srbiju.

Krstin, vlasnik preduzeća Pre-Print i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine, rekao je za agenciju Beta da je na meti nacionalista koji su na fasadi njegove firme ranije bili napisali „Ustaše, napolje!“.

Dodao je da ga optužuju i da je „hrvatski obaveštajac“, ali i da svojim pogonima „truje“ decu, građane i golubove u naselju Salajka u Novom Sadu.

„Ja jesam Hrvat, ali sam pre svega lojalni građanin Republike Srbije“, rekao je Krstin, koji je rođen u Odžacima, gradiću u blizini Sombora.

U vezi sa ovim slučajem, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti izrekla je opomenu direktoru Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikoli Aleksiću, jer je u javnosti iznosio uznemirujuće i ponižavajuće ideje i stavove kojima se vređa dostojanstvo Stanka Krstina, kao i drugih pripadnika hrvatske nacionalne manjine.

Stanko Krstin je ispričao i da su neki inspektori pokušavali da ga „reketiraju“.

Krstin je u nekoliko navrata protestovao ispred zgrade novosadskog suda i Agencije za borbu protiv korupcije, kada je nosio transparent „Privrednici, plaćajte reket da ne prođete kao ja“.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar