U trendu

Privrednik sam protestovao u Novom Sadu protiv korupcije u pravosudju

Privrednik iz Novog Sada Stanko Krstin protestovao je danas ispred zgrade u kojoj se nalaze sudovi u Novom Sadu protiv korupcije u pravosudju.

On je u ruci držao transparent na kojem je pisalo „Protesti protiv korupcije“, sa fotografijom masovnih protesta u Rumuniji protiv korupcije i fotografijom na kojoj on usamljen protestuje protiv korupcije u pravosudju.

Krstin je agenciji Beta rekao da je na taj način želeo da skrene pažnju na činjenicu da se u Srbiji praktično niko ne buni protiv korupcije, iako je ona široko rasprostranjena, dok u Rumuniji gradjani ponovo masovno protestuju protiv toga.

Stanko Krstin već godinama protestuje na sličan način ispred zgrada sudova i tužilaštava u Novom Sadu i Beogradu.

Jednom prilikom je rekao da je rešen da „do kraja života“ protestuje ispred različitih sudova u Srbiji, zbog brojnih sudskih postupaka koji se protiv njega vode, zbog kampanje u kojoj ga bez dokaza optužuju da svojom proizvodnjom truje gradjane, kao i zbog nacionalne diskriminacije i uvreda da je „ustaša“.

On je vlasnik malog preduzeća „Pre-print“, koje se bavi grafičkom delatnošću. Osnovano je 1996. godine u Odžacima, a 2006. godine je preseljeno u Novi Sad. Krstin je i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine i član Predsedništva Unije poslodavaca Srbije.

Krstin je naveo da ga je, izmedju ostalih, za uvredu tužila komandirka jedne policijske stanice u Novom Sadu, kao i njen zamenik, nakon što je protiv njih podneo krivičnu prijavu, a za uvredu ga je tužio i jedan sudija, kojeg je Krstin optužio da je oslobodio osobe koje su krivotvorile dokumentaciju o navodnim otrovima iz njegove firme.

On je optužio i pripadnike Bezbednosno-informativne agencije, kao i pojedince iz vrha republičkog tužilaštva da su pokušali da mu „prodaju zastaru“ sudskog postupka za 3.500 evra.

Krstin je optužio i pojedine pokrajinske i republičke inspektore za zaštitu životne sredine da su od njega tražili mito.

Prema njegovim rečima, problemi su počeli 2009. godine, kada je rekao da je firma iz Zrenjanina, koju su mu preporučili da kod nje izmeri aerozagadjenje, „mafijaška“.

Dodao je da su mu od 2009. godine do danas na taj način „uništili i firmu i zdravlje“ i naveo da su u prošlosti pucali i iz vatrenog oružja na njegovu kuću i ispisivali grafite „Ustaše, napolje“.

Institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti je 2015. i 2016. godine izdala mišljenje da je direktor Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikola Aleksić diskriminisao Stanka Krstina na nacionalnoj osnovi.

Hrvatsko nacionalno vijeće je 2015. godine tražilo od nadležnih državnih organa da zaštite Krstina od diskriminacije na nacionalnoj osnovi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar