U trendu

Privremeno oduzeta još četiri vozila od „divljih“ taksista

BEOGRAD – Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija grada Beograda privremeno su oduzele još četiri automobila od „divljih“ taksista, saopšteno je danas iz Komunalne policije.

To znači da je 36 automobila ukupno oduzeto od 29. decembra prošle godine, od kada se primenjuju nova zakonska ovlašćenja.

Kako se navodi, vozilo marke „Fiat marea“ privremeno je oduzeto od M.D. iz Beograda, a istragom je utvrđeno da je taj „divlji“ taksista izbrisan iz registra taksista 27. avgusta prošle godine, a da je koristio tablu taksi Udruženja „Alfa Bel“.

Automobil marke „Reno senik“ privremeno je oduzeto od N.K. iz Smedereva, koji ne samo da je vozio auto smederevske registracije, već nije imao dozvolu za vršenje taksi usluga ni u Smederevu, stoji u saopštenju.

Vozilo marke „Lančia“, koje je vozio D.F. iz Beograda, privremeno je oduzeto, jer je vozač izbrisan iz registra taksista 29. maja 2018. godine, a koristio je tablu „ZK gold“ taksi broj 621, a jedan „Mercedes” privremeno je oduzet od vozača D.T. iz Beograda, koji ima dozvolu za vršenje taksi usluga u Apatinu, a koristio je tablu „BG taksi stars“.

Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija Grada Beograda vrše privremeno oduzimanje nelegalnih taksi vozila, primenjujući nova zakonska ovlašćenja.

„Ova aktivnost će biti nastavljena sve dok na teritoriji Beograda bude nelegalno radio poslednji ‘divlji’ taksista“, saopšteno je iz Komunalne policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar