U trendu

Privremeno oduzeta još dva automobila od „divljih taksista“

BEOGRAD – Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija grada Beograda privremeno su oduzeli još dva automobila od „divljih taksista“, što je ukupno 23 automobila od početka akcije 29. decembra prošle godine.

Kako prenosi Beoinfo, prvo vozilo je privremeno oduzeto od D. Đ. iz Beograda koje je imalo krovnu oznaku „Gold“ taksija, pošto je utvrđeno da on nema dozvolu za obavljanje taksi usluga a da je automobil od drugog, regularnog taksiste koji je sada ostao bez vozila.

Automobil marke „mazda 6“ privremeno je oduzet od Z. S. iz Beograda koji je brisan iz registra taksista 11. juna 2015. godine i imao je krovnu oznaku takođe „Gold“ taksija.

Komunalna policija zatražila je od taksi udruženja, a pre svega od „Naksis“ i „Gold“ taksija da hitno dostave spisak krovnih tabli koje su izdali kako bi se utvrdilo da li neke od njih koriste negalni taksisti.

Ako se utvrdi da su izdavali table nelegalnim taksistima ili nisu prijavili policiji table koje su ukradene, biće preduzete mere u skladu sa zakonom protiv ovih udruženja, kaže se u saopštenju.

„Od početka primene ovlašćenja 29. decembra, privremeno su oduzeta ukupno 23 vozila. Ova aktivnost će biti nastavljena sve dok na teritoriji Grada Beograda bude nelegalno radio poslednji divlji taksista. Grad Beograd neće tolerisati rad divljih taksista koji varaju građane, ne plaćaju poreze državi i brukaju naš Grad i zemlju kod turista. Odlučni smo da ovu aktivnost dosledno sprovedemo“, ističe se u saopštenju Komunalne policije koje prenosi Beoinfo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar