U trendu

Privremeno zatvoreno 40 pumpi u Srbiji

Poreski inspektori u ovoj godini kontrolisali su do sada 103 benzinske stanice u Srbiji i nepravilnosti u poslovanju utvrdili u oko 39 odsto kontrolisanih objekata.

Kako je Tanjugu rečeno u Poreskoj upravi (PU) zbog utvrđenih nepravilnosti u poslovanju, privremeno je zatvoreno 40 benzinskih pumpi u Srbiji.

Kod tih 40 privremeno zatvorenih objekata, kako su naveli u PU, utvrđene su nepravilnosti kao što su neevidentiranja prometa, neizdavanja fiskalnih računa, angažovanje neprijavljenih radnika, ali i ne vršenje godišnjeg popisa, nevođenje ili neažurno vođenje poslovnih knjiga.

PU podseća da su u istom periodu prošle godine kontrolisane ukupno 102 benzinske stanice u Srbiji i da su nepravilnosti u radu koje su za posledicu imale privremeno zatvaranje objekata na sedam dana, utvrđene kod 29 pumpi, odnosno u oko 28 odsto kontrolisanih objekata.

Prema podacima sa terena, među privremeno zatvorenim benzinskim pumpama ima i najvećih prometnika naftnih derivata u Srbiji.

Inspektori terenske kontrole, kako ističu u PU Srbije, u sklopu svojih redovnih aktivnosti redovno vrše kontrole benzinskih stanica širom teritorije Srbije, a kordinirane akcije sprovode u saradnji sa tržišnom i metrološkom inspekcijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.