Problem smrdljivih zgrada možda i u Vranju

Direktor vranjskog “Vodovoda” Krsta Janjić izjavio je danas da su radnici tog javnog preduzeća privremeno obustavili radove na izgradnji vodovodne i  kanalizacione mreže u gradskom pozorištu “Bora Stanković”, koje se rekonstruiše, nakon što su u toku radova počeli da osećaju jake mučnine i glavobolje.

Janjić je za agenciju Beta izjavio da se sumnja da je prilikom postavljanja oplate na beton u podrumu pozorišta korišćen fenol, kao kod takozvanih “smrdljivih zgrada” u Beogradu, i da je to izazvalo mučnine  glavobolje kod sedam radnika “Vodovoda”, nakon samo dva dana na radovima u podrumu pozorišta “Bora Stanković”.

“Sumnja se da je oplata za beton od fenola korišćena i ovde ali to sve treba da ispitaju službe koje vrše zaštitu na radu a dok se ne ispita biće obustavljeni svi radovi u pozorištu. Ako se ispostavi da ima fenola u betonu biće pokrenut postupak protiv izvođača radova”, kazao je Janjić.

Direktor “Vodovoda” je rekao i da će radnici tog preduzeća, koji su nakon dva dana rada u podrumu vranjskog pozorišta dobili jake mučnine i glavobolje, u ponedeljak biti ispitani na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić najavio je danas da će Grad Vranje kao investitor zatražiti od Instituta “Vinča” da obavi uzorkovanje betona koji je korišćen prilikom rekonstrukcije pozorišta “Bora Stanković” i da dostavi izveštaj o tome koji je materijal korišćen za premazivanje, kao i da će biti ispitana kompletna dokumentacija iz prve faze građevinskih radova u pozorištu.

(Beta)

Ostavite komentar