U trendu

Problemi s dugovima koje je ostavila prethodna vlast

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je po dolasku na čelo Vlade najviše problema imao sa dugovima koje je ostavila prethodna vlast i koji su iznosili nekoliko milijardi dinara.

On je u intervjuu za list Politika kazao da je zatečeno nekoliko projekata od kojih su neki finansirani i više u odnosu na planirano, poput bolnice „Kamenica 2“, ali da će se truditi da ponovo „afirmiše ideju zajedničkih finansiranja projekata“, istovremeno od Pokrajine, Republike i opštine.

„To znači da ćemo imati novi izvor finansiranja. Moraćemo i da reorganizujemo sistem kako bi prestale zloupotrebe. Cilj je da se fokusiramo na glavne probleme i da velika sredstva rezervišemo za jačanje privrednih potencijala, izgradnju infrastrukture i dovodjenje investitora“, rekao je Mirović.

Kako je najavio, u narednom periodu će početi izgradnja nove zgrade Radio televizije Vojvodine (RTV), a sam projekat izgradnje nove zgrade RTV-a podržao je i premijer Aleksandar Vučić.

„Očekujem i podršku država koje imaju interes da podrže rad RTV-a, onih zemalja iz regiona na čijim se jezicima emituje program“, rekao je Mirović.

Govoreći o prvim odlukama Pokrajinske vlade, Mirović je istakao odluku koja se odnosi na korišćenje tradicionalnih vojvodjanskih simbola Pokrajine, koja bi trebalo da se usvoji u pokrajinskoj skupštini, kako bi se već od polovine oktobra „srpski tradicionalni grb i zastava zavijorili na važnim ustanovama čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina (APV)“.

„Vojvodina je severna srpska pokrajina i Srbima kao najbrojnijem narodu, ali i ostalim gradjanima APV, treba dozvoliti pravo da kroz simbol pokažu šta je to što njih, tradicionalno, vek i po, od revolucionarnih vremena sredinom 19. veka, vezuje za Vojvodinu“, rekao je Mirović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.