U trendu

Prodaja polisa kao i do sada prilikom tehničkog pregleda

BEOGRAD – Auto-moto savez Srbije (AMS S) obavestio je danas sve svoje članove i ostale vozače u Srbiji da će na svim tehničkim pregledima AMS S-a biti omogućena prodaja polisa kao i do sada, i odbacio kao netačne napise u pojedinim medijima da će vozačima biti navodno potreban „slobodan dan“ da bi registrovali svoje vozilo.

„Naprotiv, trebaće kao i do sada 30-ak minuta da završe kompletnu registraciju vozila na svim tehničkim pregledima AMS S-a“, ističe se u saopštenju AMS S-a.

Kako se navodi, tehnički pregledi se ne mogu voditi isključivo ekonomskim interesom, jer je njihov osnovni cilj da je ispravno vozilo u saobraćaju, a „konkurentnost koja je više nego izražena u ovoj oblasti (preko 1.200 registrovanih tehničkih pregleda), doprineće nižoj ceni i boljoj usluzi na tehničkom pregledu“.

AMS S dodaje da razume poslovnu odluku „određenih kolega da ubuduće neće prodavati polise osiguranja“, ali istovremeno izražava ubeđenje da će „takvom odlukom postati apsolutno nekonkurentni i da će takva odluka, ako je uopšte bude, biti kratkoročna“.

„Takođe, apelujemo na medije da ne prenose stavove pojedinih kolega kao generalne i jedinstvene, naprotiv to su stavovi nekolicine tehničkih pregleda, a nadamo se da će mediji koji su objavljivali ovakve tekstove, obavestiti javnost o tome od kada i koji tehnički pregledi ‘neće izdavati polise osiguranja’, i tako dati korisnu informaciju vozačima u Srbiji da na tim mestima nije moguće produžiti kompletnu registraciju, kako ne bi gubili vreme posećujući ih, umesto da se stvara neosnovana nervoza kod vozača“, kaže se u saopštenju AMS S-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar