U trendu

Promocija najboljih kadeta u Beogradu

Svečanost povodom završetka školovanja kadeta Vojne akademije i prve generacije Medicinskog fakulteta VMA održaće se sutra ispred ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Biće to prvi put u istoriji da su najbolje rangirani kadeti devojke. Prva u rangu je Bojana Regodić sa opštim uspehom 9,84, druga je Jelena Peković, a treća Iva Stanković.

Najbolji kadet u kopnenoj vojsci je Marko Lakić, dok je Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani najuspešniji bio Boško Marković.

U prve oficirske činove biće promovisano 157 kadetkinja i kadeta Vojne akademije i 18 iz 1. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Planirano je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić uruči sablje najboljima u rangu, dok će najuspešnijim kadetima ministar odbrane Bratislav Gašić uručiti pištolje.

Najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA biće dodeljeni paradni bodeži, a to su Goran Savić i Nataša Petković sa opštim uspehom 9,90, kao i Ahmet Hadžiahmetagić sa prosekom ocena 9,84.

U programu svečanosti učestvovaće avijacija Vojske Srbije, a svečanost će uveličati muzički program Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“, Reprezentativnog orkestra Garde i program Ansambla narodnih igara i pesama Srbije „Kolo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.