U trendu

Protest stanara zbog lošeg stanja u beogradskom naselju Stepa Stepanović

Stanari beogradskog naselja Stepa Stepanović najavili su za subotu 18. mart protest zbog „nedopustivo lošeg stanja“ u naselju, ali i neodgovornog ponašanja nadležnih i nastojanja Gradjevinske direkcije Srbije da uprkos odluci Ministarstva gradjevine u tom delu grada izgradi pumpu sa pretakalištem za tečni gas i skladištem.

U saopštenju se dodaje da će zbog protesta saobraćaj na Voždovcu u subotu od 12.00 do 14.00 časova biti usporen, od naselja Stepa Stepanović, Voždovačkim kružnim putem ka Trošarini i dalje ulicom Save Maškovića do raskrsnice sa Bulevarom oslobodjenja.

Stanari su u saopštenju naveli da godinama upozoravaju na probleme nerešenih ulaza i izlaza iz naselja koji im ugrožavaju bezbednost, na nedopustivo lošu higijenu, nedostatak vrtića, nametanje štetnih pratećih sadržaja i pozivaju nadležne da počnu da rešavaju njihove probleme, navodi se u saopštenju Udruženja stanara naselja Stepe Stepanović.

Kako je najavilo Udruženje stanara naselja Stepa Stepanović, u subotu 25. marta planirana je blokada Nemanjine ulice i ulica oko zgrade vlade, ukoliko prethodno sa nadležnima ne bude postignut dogovor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.