U trendu

Protest u Beogradu – Jedan od pet miliona (video, foto)

U Beogradu je večeras po četvrti put održan protest, s početka pod sloganom „Stop krvavim košuljama“, a sada – „1 od 5 miliona“, što piše i na transparentu na čelu kolone koja je u protestnoj šetnji, a nose je penzioneri.

Protest je počeo kao i uvek na Studentskom trgu, gde su se okupljenima obratili glumac Branislav Trifunović, novinar Srđan Škoro i Desimir Stojanov, meštanin sela Rakita, u kojem se gradi mini-hidrocentrala, a seljani se protive tim planovima.

Trifunović je rekao da od večeras, osim dosadašnjih zahteva, traže i ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića, jer „broji“ koliko ljudi ima na protestima, umesto, kako kaže, koliko je ubistava u gradu i zemlji i da se bavi svojim poslom.

On je uputio podršku ocu nastradalog Davida Dragičevića u Banjaluci, Davoru, koji se, kako je rekao, mesecima bori za pravdu.

Trifunović je rekao i da učesnici protesta, ako ih neko pita ko organizuje skup, treba da kažu da je to predsednik Srbije, jer, kaže, „da nije njega, ne bi nas bilo ovoliko, ne bismo znali protiv čega se borimo“.

https://twitter.com/deanm20886276/status/1079058225188745218

Škoro je rekao da je u Srbiji bilo raznih vlasti, ali da „ovolikih lažova i lopova nikada nije bilo“, preneo je Tanjug.

„Nekada su zarđalim kašikama crtali granice ovog naroda. Iza njih su ostala groblja, zločini, pustoš… Sada hoće i Srbiju da isprazne, jer, gde su oni branili Srbe, tamo Srba više nema, ni u Krajini, ni u BiH, ni u Crnoj Gori. Neće ih biti ni na KiM, a ni u Srbiji“, rekao je Škoro.

„Uskoro će doći vreme kada će Aleksandar Vučić ovaj narod moliti za milost, ali milosti za njega i njegove kabadahije neće biti“, poručio je Škoro.

Stojanov je zatražio od predsednika i vlade da povuku zakon o gradnji mini elektrana, „dok ne bude kasno“.

Rekao je i da dolazi iz opštine koja se „ugnjetava, ponižava i gde se otima“, najverovatnije, kako kaže, zato što su stanovnici pripadnici bugarske manjine. Nakon obraćanja, okupljeni su krenuli u šetnju ulicama ka RTS-u.

Nose transparente „Vratite penzije“, a pojedinci imaju i nalepnice „1 od 5 miliona“.

Među okupljenima bio je Boško Obradović, ali ovaj put političari nisu bili na čelu kolone, kao i neke javne ličnosti, poput glumaca Nikole Koja, Branislava Lečića…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)