U trendu

Protestna nota Ministarstvu BiH

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije uputilo je protestnu notu Ministarstvu inostranih poslova Bosne i Hercegovinezbog napada na predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića tokom današnje komemoracije povodom 20. godišnjice stradanja Bošnjaka u Srebrenici.  

„Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić svojim prisustvom pokazao je spremnost da se pokloni srebreničkim žrtvama i napravi korak dalje u odnosima u regionu, što očekujemo i od ostalih zemalja. Od zvaničnika Bosne i Hercegovine očekujemo javnu osudu pokušaja ubistva predsednika Vlade Republike Srbije“, navodi se u noti Ministarstva. 

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije je osudio napad na premijera Srbije, saopšteno je.

Srpsko ministarstvo spoljnih poslova navelo je da očekuje da nadležni organi BiH pronađu napadače i kazne ih po zakonu, kao i da o ishodu postupka obaveste Srbiju.Na komemoraciji povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici, na groblju u Potočarima više ljudi gađalo je srpskog premijera Vučića kamenjem i bocama vode.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.