U trendu

Protestom u Beogradu sindikati sutra slave Praznik rada

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost, povodom Medjunarodnog praznika rada 1. maja, organizuju sutra u Beogradu protest na kome će zatražiti veće plate i dostojanstven rad u Srbiji.

Protest će početi na Trgu Nikole Pašića u 12.00, a posle toga će se okupljeni uputiti ispred Vlade Srbije, gde planiraju da iznesu svoje zahteve.

Sindikati traže veće plate, potpisivanje kolektivnih ugovora, povećanje minimalnih zarada i izmenu zakona o pezijskom i invalidskom osiguranju.

Zahtevi sindikata su i da se penzioneri ne kažnjavaju trajnim umanjenjima penzija, već da im se isplati zaradjeno i omogući dostojanstven odlazak u penziju.

U proglasu sindikata je ocenjeno i da je vreme da radnici žive bolje i dobiju više prava, radnih mesta, kao i da časno stare i žive od svojih penzija.

„Tražimo veće plate da dostojanstveno živimo, jer veće zarade ne znače samo bolji standard za radnike. To je jedini put koji vodi bržem ekonomskom rastu, pravednijoj raspodeli teškoća i bogatstva, smanjenju korupcije, socijalnih tenzija, nezadovoljstava i nesreća“ navodi se u proglasu sindikata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar