U trendu

Prvo reciklažno ostrvo postavljeno na Vračaru

U beogradskoj opštini Vračar, kod gradića Pejton, danas je postavljeno prvo reciklažno ostrvo koje čine tri reciklažna kontejnera, a gradski menadžer Goran Vesić je najavio da će naredne nedelje u opštinama Vračar, Savski venac, Stari grad, Palilula i Zvezdara biti postavljeno ukupno 30 reciklažnih ostrva.

Reciklažno ostrvo čini skup od tri reciklažna kontejnera zapremine 3,2 kubna metra, i u svaki se odlaže odredjena vrsta smeća – karton, pet ambalaža ili staklo, rekao je Vesić.Gradski menadžer je rekao i da će u narednih mesec dana biti postavljeno 1.690 kontejnera na teritoriji užeg centra grada Beograda, na Vračaru, Starom gradu, Savskom vencu, Paliluli i Zvezdari.

Vesić je najavio i zamenu 200 podzemnih kontejnera za koje je rekao da su potpuno propali.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Miroslav Bogdanović rekao je da na teritoriji Beograda postoji već 55 reciklažnih ostrva i dodao da će 22.000 postojećih kontejnera biti zamenjeno.

Gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan istikao je da su „iskustva sa reciklažnim ostrvima jako pozitivna“ i da očekuje da će do kraja juna grad imati ugovor sa privatim partnerom za uklanjanje otpada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.