Radić: Ponovljena taktika iz Pariza

Vojni analitičar Aleksandar Radić izjavio je danas da prvi izveštaji iz Brisela pokazuju da je reč o simultanom terorističkom napadu i da se ponavalja taktika koja je korišćena prošlog novembra u Parizu.

Foto: Beta

Foto: Beta

Radić navodi da je reč o ozbiljnom i temeljnom pristupu terorista, promišljenom izboru ciljeva i to onih koji će najviše da bole i obeshrabre ljude.

„To je primer kako funkcioniše terorizam. Prava jedna mala teroristička vojska, nazovimo je tako, krenula je u akciju, u napad na razne ciljeve i naravno da će to poljuljati u jednoj ozbiljnoj meri samopouzdanje i sistem bezbednosti“, naveo je Radić.

Radić je rekao da bi se teroristički napad verovatno dogodio i da pre nekoliko dana nije uhapšen Saleh Abdeslam, glavni osumnjičeni za terorističke napade u Parizu.

On je naveo da se rat sa terorizmom nastavlja i da se događajima u Briselu ništa nije završilo.

Radić je rekao da se do sad pokazalo i potvrdilo da su zapadnoevropske države te koje su izložene uradu terorista

„Nekako po strani od tih udaraca ostavljene su one zemlje jugoistočne Evrope i delimično centralne Evrope, ali to ne bi trebalo da uljuljka“, rekao je Radić.

Upitan kako komentariše to što je vlada u Belgiji preporučila građanima da izbegavaju telefonske pozive, Radić je naveo da je očigledno da postoje saznanja u sistemu bezbednosti u Belgiji  da mobilni telefoni imaju važnu ulogu u organizaciji terorističkih napada.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar