U trendu

Radnici šokirani: Otkaz radniku koji se verovatno utopio još letos

Radnik O.T. iz Užica, koji je dvadesetak godina radio u Putevima Užice i koji se verovatno utopio letos u blizini Sočija, dobio je otkaz u toj privatnoj firmi.

Kako piše Danas, radnik se verovatno utopio u blizini ruskog grada Sočija, gde je ta firma upućena na gradilište. Njegovi posmrtni ostaci nisu pronađeni.

U rešenju, koje je 16. novembra ove godine potpisao generalni direktor Leko Korićanac, navedeno je da se sa navedenim radnikom raskida radni odnos zbog njegovog “neopravdanog odsustva sa radnog mesta”. Njega je 22. juna ove godine, za obavljanje poslova bravura , ta firma uputila na gradilišste u ruski grad Soči, na obalu Crnog mora.

U rešenju o otkazu se navodi da je radnik 30. jula otišao na kupanje i da poslodavac nema nikakve zvanične informacije o njegovom opravdanju izostanka s posla njemu od 31. jula do 16. novembra, izuzev nepotvrđenih informacija da je nastradao u moru. Zbog toga se konstatuje da su se stekli uslovi da se zaposlenom otkaže Ugovor o radu zbog neopravdanog odustva sa rada.

Radnici u Užičkim putevima šokirani su postupkom poslovodstvai navode da firma nije ništa učinila da pomogne porodici nastradalog kolege.

“To je neshvatljiv i sramotan odnos firme prema radniku koji je toliko odina radio u firmi. Mrtvom čoveku su dali otkaz. ne mogu da verujem da su to uradili I to od vas prvi put čujem. On se najverovatnije utopio i bez obzira što njegovo telo nije pronađeno, to je katastrofalan odnos poslovodstva prema porodici našeg kolege”, kaže Boban Ćaldović, predsednik Nezavisnog sindikata u tom preduzeću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar