Radno vreme pijaca, prodavnica, pošta za praznike

BEOGRAD – Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika radno vreme trgovinskih lanaca, tržnih centara, pijaca i pošta biće izmenjeno, a parking će u zonama biti besplatan.

Tokom praznovanja Vaskrsa, do 26. do 29. aprila, dežuraće 74 pošte širom Srbije, dok će Glavna pošta u Beogradu u Takovskoj 2, i pošte na graničnim i administrativnim prelazima raditi bez prekida.

U dane Međunarodnog praznika rada, 1. i 2. maja, radiće 48 dežurnih pošta, ali će Glavna pošta u Takovskoj i pošte na graničnim i administrativnim prelazima raditi nepromenjeno.

Prodavnice „Lidl“ na Veliki petak radiće skraćeno do 18 sati, u petak će raditi normalno, dok će na Vaskrs biti zatvorene.

U ponedeljak će raditi normalno, dok će na Praznik rada, 1. maja raditi skraćeno, do 14 sati, a već 2. maja uobičajeno.

Objekti „Maksi“, „Šop end go“ i „Tempo“ u petak, 26. aprila raditi do 18 sati, dok u nedelju, 28. aprila, na Vaskrs, neće raditi.

Svi „Roda“, „Idea“ i „Merkator“ hipermarketi u subotu, ponedeljak i utorak radiće uobičajeno, dok će u nedelju biti zatvoreni.

Tržni centri „Delta siti“, „Ušće“ i „Big fešn“ biće zatvoreni na Vaskrs, dok će na Veliki petak, raditi do 18 sati.

U ponedeljak, 29. aprila, kao i za 1. i 2. maj radiće redovno, od 10 do 22 sata.

Zelene pijace na Vaskrs, u nedelju, 28. aprila, neće raditi, osim pijaca „Zemun“, „Dušanovac“, „Banovo brdo“, „Bele vode“, „Gornja varoš“ i „Palilula“, koje će raditi od 6 do 13 sati. U ponedeljak, 29. aprila, sve zelene pijace će raditi skraćeno, od 6 do 13 sati.

Otvoreni tržni centar Novi Beograd, popularni „Buvljak“ neće raditi 28. i 29. aprila, a ostalih dana radiće u uobicajenom radnom vremenu, od 8 do 20 sati.

Tokom praznika, od petka do ponedeljka, od 26. do 29. aprila, i u sredu i cetvrtak, „Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobicajenom sistemu naplate, kao i Služba „pauk“.

Tih dana, biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska 31, Kraljice Marije 7 i Mileševska 51.

Od petka do ponedeljka gradski autobusi će saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

Za vreme praznika, non stop će dežurati apoteke Beograd „Prvi maj“, „Sveti Sava“, „Zemun“, „Bogdan Vujošević“ i „Gornji grad“ u Lazarevcu.

(Tanjug)

Napišite komentar