U trendu

Radojčić otvorio humanitarnu akciju Magični doručak

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda profesor dr Zoran Radojičić svečano je danas otvorio program humanitarne akcije „Magični doručak” u Školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović” u Zemunu i tom prilikom istakao da je vrlo važno da kao društvo pomažemo jedni drugima.

Gradonačelnik je istakao da u segmentima života u kojima postoje određene smetnje treba da učinimo sve da umanjimo njihov efekat.

„Grad Beograd i Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, kao i drugi organi Gradske uprave daju sve od sebe da pomognu i olakšaju život deci sa smetnjama u razvoju. U ovoj akciji imali smo veliku pomoć društveno odgovornih kompanija koje daju odličan primer da samo zajedničkim radom možemo da postignemo prave rezultate“, rekao je Radojčić.

U ovom slučaju, dodao je, banka „Kredi agrikol”, kompanija „Metro” i Banka hrane rade zajedno sa Gradom i Republikom.

Gradonačelnik je pohvalio rad i dobru organizaciju Škole za učenike oštećenog vida „Velko Ramadanović”.

„Videli smo kako deca rade na poligonu za vežbanje kretanja i orijentacije. Poligon spada u grupu najsavremenijih u Evropi. U pitanju je vrlo inovativna metoda koja pomaže deci da lakše savladaju prepreke sa kojima se suočavaju svakodnevno. U razgovoru sa direktorkom ove ustanove i zaposlenima videćemo kako dalje da unapredimo rad škole“, naveo je gradonačelnik.

Cilj akcije „Magični doručak” je prikupljanje donacija u hrani za škole širom Srbije.

Direktorka škole Radmila Laban podsetila je da ustanova na čijem je čelu u svom sastavu ima predškolska odel?enja, osnovnu školu koja radi po redovnom nastavnom planu, nekoliko vrsta srednjih škola, kao i dom u kojem su smešteni učenici iz drugih delova Srbije i Republike Srpske.

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević, kao i predsednik opštine Zemun Dejan Matić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike