U trendu

Radojičić: Kinezi žele da ulažu u razvoj Beograda

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao je danas sa delegacijom provincije Fuđien na čelu sa članom Stalnog komiteta komunističke partije Kine Liangom Đianjongom o unapređenju saradnje dve zemlje i potencijalnim zajedničkim investicionim projektima u Beogradu.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa predstavnicima jedne od najrazvijenijih pokrajina Kine i uverenje da će u budućnosti zajednički realizovati brojne projekte značajne za razvoj Beograda kao što je, kaže, bila izgradnja Pupinovog mosta.

Gradonačelnik je podsetio da kompanije iz Kine učestvuju u izgradnji obilaznice oko Beograda, kao i da je u završnoj fazi izgradnja Kineskog kulturnog centra u prestonici.

„Srbija u ovom trenutku na karti destinacija za investiranje zauzima značajno mesto i naši prijatelji iz Kine su danas ovde, između ostalog, i zato što su zainteresovani da rade u Srbiji“, rekao je Radojičić i dodao da je za Beograd veoma značajan razvoj turizma i da se broj gostiju iz Kine svakodnevno uvećava.

Predstavnik provincije Fuđien Liang Đianjong zahvalio je gradonačelniku na gostoprimstvu i naglasio da su članovi delegacije od prvog trenutka boravka u Beogradu osetili veliku srdačnost i prijateljstvo što, kaže, potvrđuje tradicionalne dobre odnose sa Srbijom.

„Dobru osnovu naših odnosa postavili su naši lideri, a verujem u produbljenje naše saradnje u oblasti ekonomije, trgovine, turizma, obrazovanja“, rekao je Liang i pozvao predstavnike Grada Beograda i investitore da posete provinciju Đianjong.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang koji je naveo da su se članovi delegacije iz Đian prtehodno sreli sa potpredsednicom vlade Zoranom Mihajlović i predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom Tomislavom Nikolićem s kojima su razgovarali o saradnji u oblastima infrastrukture, energetike, poljoprivrede, kulture i sporta.

„Postoji veliki potencijal za jačanje saradnje u ovim oblastima i očekujem da će biti postignuti konkretni rezultati“, naveo je ambasador.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.