U trendu

Radojičić od sutra u zvaničnoj poseti Ljubljani

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić boraviće od sutra u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Ljubljani.

Nakon prijema u zdanju Gradskog veća, koji organizuje gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, uslediće bilateralni razgovori i prezentacije na nekoliko tema, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

Predstavnici Ljubljane predstaviće strateške i akcione planove, okarakterisane kao „zelene“ i „pametne“, a zatim će uslediti pregled ostvarenih projekata koji su pomogli tom gradu da dobije naziv „Zelena prestonica Evrope“.

Delegacija Beograda će nakon toga imati priliku da obiđe radove na projektu obnavljanja šetališta Breg, duž reke Ljubljanice.

Drugog dana posete najavljena je prezentacija projekta „Širenje pešačke zone u centru Ljubljane“, kao i obilazak konkretnih radova.

Za popodnevne sate zakazan je sastanak na temu spomenika Jerneju Kopitaru koji će biti postavljen u Beogradu, na uglu ulica Džordža Vašingtona i Palmotićeve, a dar je Ljubljane.

Tokom posete Ljubljani, delegacija Beograda imaće priliku da sa čelnim ljudima slovenačke prestonice razmeni iskustva, produbi saradnju i konkretizuje zajedničke projekte.
U delegaciji Beograda će, dodaje se u saopstenju, biti i glavni urbanista Milutin Folić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.