U trendu

Radojicic potpisao Sporazum o saradnji sa Sankt Peterburgom

SANKT PETERBURG – Gradonačelnik Beograda prof. dr. Zoran Radojičić i gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov potpisali su danas u Sankt Peterburgu Sporazum o saradnji između Grada Beograda i Vlade Sankt Peterburga, saopšteno je danas iz Sekretarijata za informisanje.

Potpisani sporazum uključuje oblasti trgovinske, ekonomske, socijalne, humanitarne i kulturne saradnje, kao i plan zajedničkih aktivnosti do 2024. godine i ovakav vid saradnje među ova dva grada predstavlja sjajan rezultat izuzetno dobrih odnosa koje predsednici rusije Vladimir Putin i Aleksandar Vučić neguju godnama unazad, rekao Radojičić.

Radojičić i Beglov su u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, karakterističnoj za dva bliska naroda kao što su Rusi i Srbi, govorili o tome koliko ovakva bliskost pozitivno utiče na mnoge aspekte.

„Duboko zajedništvo naših zemalja daje nam prednost u razvoju odnosa u ekonomiji, kulturi i društvenoj sferi. Takođe, naši gradovi su značajni centri informacionih tehnologija“, rekao je Beglov.

Radojičić i Beglov su zaključili da potpisani Sporazum otvara novo poglavlje u saradnji između gradova, i da je još značajniji jer osnažuje veze između mladih ljudi Beograda i Sankt Peterburga, na kojima počiva budućnost.

„Još jedna dobra vest jeste da ruska strana razmatra mogućnost otvaranja informativnog centra Sankt Peterburga u Beogradu, čime će se dodatno ojačati i produbiti veze između naših gradova, ali i zemalja“, rekao je gradonačelnik Radojičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.