U trendu

Radojičić: Putevi očišćeni, rizik od ledenica

BEOGRAD – U prethodna tri dana od snega je očišćeno 1.800 kilometara puteva, rekao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i upozorio na poseban rizik od padanja ledenica i snega sa krovova zbog najavljenog otopljavanja.

„Još noćas će biti niske temperature, a od sutra se očekuje otopljenje. Apelujem na sve građane da narednih dana ulože dodatni napor i na svojim zgradama sklone nanose snega koje mogu. Tamo gde ne mogu, da trakom obeleže kako bi se smanjila mogućnost da dođe do nekih rizičnih situacija“, poručio je gradonačelnik.

Radojičić je na sastanku sa direktorima javno-komunalnih preduzeća zakljućio da su dobro reagovali i odradili posao, bez obzira na to što je u kratkom vremenu palo više snega nego što je očekivano.

„Oko 1.800 kilometara puteva je očišćeno. Što se tiče kolovoza drugog reda kojih ima oko 500 kilometara, očišćeno je oko 150 kilometara, a 250 kilometara je u radu. Očekujemo da će se preostali deo raditi sutra ili prekosutra“, rekao je Radojičić.

On je dodao da je u radovima na terenu bilo angažovano oko 2.500 ljudi, a pojedini su radili i po 14 časova dnevno.

Prema njegovim rečima, nadležne službe su uložile veliki napor u prethodnih 48, odnosno 72 sata.

„Možete zamisliti koliki je to posao bio“, rekao je Radojičić i naveo da je u tom periodu oko 800 grana bilo slomljeno što je, kako kaže, dodatno otežalo rad svih ostalih službi.

Naveo je i da su pala 34 stabla.

Bilo je oko 50 zahteva za refundiranje troškova gde su grane nanele materijalnu štetu koja će, dodaje, biti nadoknađena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.