U trendu

Radojičić: U planu je 120 kilometara biciklističkih staza

BEOGRAD – Plan je da u Beogradu bude 120 kilometara biciklističkih staza i da se one na pravi način umreže i povežu, rekao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

„Biciklističke staze u Takovskoj ćemo u perspektivi povezati sa Ulicom kneza Miloša, kada se bude radila. U Karađorđevoj ulici ćemo, takođe, imati nove biciklističke staze koje ćemo povezati sa Beogradom na vodi, a tamo već imamo takve staze“, izjavio je Radojičić za RTS.

On je podsetio da se danas u srpskoj prestonici obeležava 74 godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskm ratu, te da je sinoć u zgradi stare šećerane održana pedstava „Oslobođenje Beograda u pet slika”.

„Danas će biti veliki defile povdom oslobođenja Beograda, gde će prisustvovati i predstavnici SUBNOR-a. Na taj način još jednom šaljemo poruku da mislimo o svojoj tradiciji, da poštujemo ljude koji su nam omogućili da živimo u slobodnom Beogradu i da smo otvoren grad“, zaključio je gradonačelnik Radojičić, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.