U trendu

Radulović: Onaj ko govori o nasilju, priziva nasilje

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo u Skupštini Srbije Saša Radulović izjavio je danas da oni koji govore o nasilju prizivaju nasilje, a da je na predsedniku parlamenta da stvori red u skupštini.

Na pitanje novinara da komentariše izjavu premijera Aleksandra Vučića da je nasilje u parlamentu moguća najava krvoprolića na ulicama, Radulović je rekao da „to što govori premijer neće doći od opozicije“.

„Mi ne izazivamo nerede u Skupštini, niti bilo kome upućujemo uvrede“, kazao je on.

Komentarišući jučerašnje saopštenje SNS u kome se ombudsman Saša Janković izmedju ostalog naziva „šibicarem“, Radulović je kazao da i to saopštenje pokazuje da verbalno nasilje dolazi od SNS i da to nije prihvatljiv način govora.

Osvrćući se na dogadjaje u Skupštini prošle sedmice Radulović je naveo da poslanici SNS „najgrublje vredjaju“ opoziciju, a da poslanici DJB „nikoga nisu provocirali i nikome nisu dobacivali“, kao i da su predsedavajući Skupštine poslanicima DJB izrekli opomene bez obrazloženja.

On je najavio i ustavnu žalbu i krivičnu prijavu protiv predsedavajućih i poslanika koji su pokušali da zabrane poslanicima DJB da se kreću ka izlazu iz skupštinske sale.

Radulović je rekao da su poslanici DJB Tatjana Macura i Branislav Mihajlović udaljeni sa sednice u petak.

Tatjana Macura kazala je da je nepravedno udaljena sa sednice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.