najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Radulović: Propadaju prazni stanovi u vojnom vlasništvu

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ saopštio je danas da u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji propadaju prazni stanovi koji su u vojnom vlasništvu i koje vojni stambeni fond knjiži u „haotičnim evidencijama“.

„Ministar odbrane Bratislav Gašić pred kamerama se hvalio dodelom 23 stana pripadnicima Ministarstva odbrane u Beogradu, Užicu i Nišu, a istovremeno gazduje nepoznatim fondom stanova koji zvrje prazni i propadaju“, navodi se u saopštenju tog pokreta.

Po oceni tog pokreta, nedomaćinsko i nesposobno gazdovanje stambenim vojnim fondom samo je jedan od „bunara“ u koji se baca novac poreskih obveznika.

Kao dokaz, pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ objavio je slike i film „devastiranog“ vojnog stana u Novom Beogradu, u Bulevaru Mihajla Pupina, u ekstra stambenoj zoni, koji, kako se navodi, godinama zvrji prazan i propada zbog toga što je neko zaboravio da zavrne slavinu.

Kako se dodaje, šteta u stanu se za sada procenjuje na oko 10.000 evra.

„Vlada i ministar očigledno nisu sposobni ili još gore nemaju interes da uvedu red. Red počinje od popisa imovine“, navodi Pokret „Dosta je bilo“.

(Beta)

1 komentar
  1. Miladin

    Stanova u vojnom vlasništvu bilo je i biće sa nasleđenim načinom evidentiranja. Nekada je vojska menjala stanove sa opštinama koje su se rasformirale, ali to nije prevedeno na vlasnistvo opštine (vojska ih je i dalje održavala). U tim stanovima žive ljudi preko trideset godina, a da NIKOME NE PLAĆAJU STANARINU, niti deo za investiciono održavanje. Te su zgrade ruglo kada prolazite kroz pojedina mesta. Deo stanova je nepravilno podeljen devedesetih godina, i to samo na fiktivne potvrde da stanari rade kod vojske. U katastru opština je bolje evidencija nego kod vojske.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike