U trendu

Rakić, Šalja: Složili smo se da rešimo pitanje izgradnje zida

Gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić i kosovski ministar za prostorno planiranje Ferat Šalja složili su se da reše pitanje u vezi izgradnje zida u Severnoj Mitrovici.

„Zajedno smo dosli do rešenja koje ce smanjiti tenzije na severu Kosova, olakšati slobodu kretanja i stvoriti ambijent koji će koristiti svim građanima Severne i Južne Mitrovice“, navodi se u zajedničkom saopštenju Kancelarije EU, američke ambasade, Opštine Severna Mitrovica i kosovskog Ministarstva za prostorno planiranje.

Takođe se navodi da će narednih dana javnosti biti predstavljen „prepravljeni plan“ za pešacku zonu u severnom delu Kosovske Mitrovice a u sklopu revitalizacije glavnog ibarskog mosta koja se izvodi pod pokroviteljstvom EU.

„Razumemo da je ovo pitanje prouzrokovalo neizvesnost u predhodnom periodu, ali smo zadovoljni da su obe strane imale konstruktivan pristup da se ovo pitanje zaključi na održiv način“, stoji u saopštenju prosleđenom Tanjugu iz Rakićevog kabineta.

Saopštenje je usledilo nakon više sati pregovaranja u Prištini a uz posredovanje Kancelarije EU na Kosovu i američke ambasade u Prištini.

U saopštenju se ne precizira šta će biti zidom.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Prvoslav

    zašto EU ne posreduje za Zajednicu srpskih opština! zar je zid od 60 cm. toliko važan za EU? EU je dvolična institucija, navija za šiptare!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike