Raspisan konkurs za godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije

Foto: Beta

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je raspisalo konkurs za novinarske nagrade za 2016. godinu koje će biti uručene na Dan UNS-a, 21. decembra.

UNS dodeljuje nagradu za životno delo, za uredjivanje „Dimitrije Davidović“, za novinarsko stvaralaštvo „Laza Kostić“, komentar ili kolumnu „Bogdan Tirnanić“, specijalnu nagradu „Žika M. Jovanović“ za doprinos istoriji štampe i novinarstva, za teorijske radove o novinarstvu i publicističko delo, kao i Zlatnu povelju za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije.

Pravo predlaganja i pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani.

Predlozi treba da sadrže jasno naznačen naziv nagrade za koju se konkuriše, obrazloženu kandidaturu i novinarske radove za koje su autori kandidovani (isečke ili fotokopije tekstova, tonske i video zapise – CD ili DVD).

Predloge za nagrade treba dostaviti najkasnije do 15. decembra 2016. godine, u pet primeraka, na adresu: Udruženje novinara Srbije, Resavska 28/I, 11 000 Beograd, sa naznakom „ZA GODIŠNJU NAGRADU UNS-a“. Predlozi se mogu dostaviti i lično, u sekretarijatu UNS-a.

UNS će uvažiti predloge koji stignu poštom zaključno sa 16. decembrom do 13 sati, ukoliko imaju poštanski žig od 15. decembra 2016. godine, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar