U trendu

Raspisan tender za izgradnju škole u Leštanima

BEOGRAD – Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu raspisao je tender za izbor izvođača za izgradnju nove osnovne škole u Leštanima, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

„Javni poziv građevinarima za ovaj posao otvoren je do 11. februara. Nakon izbora izvođača očekujem da brzo počnu radovi na izgradnji dugo najavljivane nove škole“, rekao je Gak, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

On je objasnio da će nova obrazovna ustanova nići na prostoru gde je prošle godine srušena stara, dotrajala zgrada škole, te da će nova škola imati oko 4.000 kvadratnih metara.

„To će biti moderno opremljena škola sa svojom fiskulturnom salom i svim ostalim pratećim sadržajima neophodnim deci, kao što su sportski tereni“, istakao je Gak i dodao da će više detalja o rokovima biti poznato kada se izabrani izvođač uvede u posao.

Do završetka nove škole, rekao je on, deca koja su pohađala staru školu ići će u Osnovnu školu „Miloje Vasić” u Kaluđerici, uz obezbeđen prevoz.

Gak je istakao da se i u 2019. nastavlja započet investicioni talas u školama, pa će uz izgradnju nove škole u opštini Grocka, ovu godinu obeležiti i velike rekonstrukcije škola.

U petak, kako je najavio, počinju radovi na rekonstrukciji škole „Kralj Petar II Karađorđević” na Vračaru, čija je približna vrednost od 30 miliona dinara, zatim će se rekonstruisati i stari deo OŠ „Cana Marjanović” u Sopotu, što je investicija procenjena na oko 37 miliona dinara, u toku su i radovi na „Tehničkoj školi” u Mladenovcu, rekonstruisaće se dve škole u Rakovici – „Branko Ćopić” i „Vladimir Rolović”.

U toku su radovi na školi „Duško Radović“ na Novom Beogradu, ali i na obnovi fasada pet beogradskih škola – OŠ „Nikola Tesla” u Rakovici, „Petar Kočić” u Zemunu, „Karađorđe” na Voždovcu, „Marija Bursać” na Zvezdari i Gimnazija „Sveti Sava”.

„Prošlu godinu smo u školama završili radno, sa započetim radovima, sanacijama i rekonstrukcijama na 25 škola, a tako nastavljamo i dalje“, istakao je Gak.

On je zaključio da je za obrazovanje i dečju zaštitu budžetom Grada Beograda predviđeno 22,4 milijarde dinara, odnosno oko 190 miliona evra, što je duplo više u odnosu na 2012. godinu kada je u ovaj sektor uloženo manje od 87 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.