U trendu

Raspisani tenderi za vodovod na Ledinama

BEOGRAD, 13. oktobra – Grad Beograd raspisao je tendere za projektovanje i izgradnju vodovoda u naselju Ledine i kanalizacije u Vinogradskoj ulici, u opštini Novi Beograd, a vrednost oba posla je procenjena na oko 120 miliona dinara, rekao je danas pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Ponude se dostavljaju do 8. novembra.

„Projektovanje i izvođenje radova na izgradnji vodovodne mreže u naselju Ledine predstavlja posao od velikog značaja za stanovnike tog dela Novog Beograda, s obzirom da u naselju postoji delimično izgrađena vodovodna mreža nedovoljnog kapaciteta“, rekao je Mladenović.

Stoga je, dodao je, doneta je odluka da se uradi idejni projekat i projekat za građevinsku dozvolu, koji će predstavljati osnov za dobijanje odgovarajuće dozvole za rekonstrukciju i izgradnju tri kilometra vodovodne mreže u više od deset ulica naselja Ledine.

Ta novoizgrađena mreža biće povezana na gradski cevovod u Surčinskoj ulici, prema uslovima nadležnog javnog preduzeća.

Mladenović je najavio i da će se sekundarna kanalizaciona mreža graditi u naselju uz Vinogradsku ulicu, pod obroncima Stare Bežanije:

„Radi sprečavanja daljeg nekontrolisanog izlivanja otpadnih voda u okolno područje, programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2018. godinu koji usvaja Skupština grada Beograda, planirana je izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji oko 1.500 metara sekundarne kanalizacione mreže“, rekao je Mladenović.

Radovi na oba projekta biće izvođeni sledeće godine, po dobijanju neophodnih dozvola za građenje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.