Raspisani tenderi za vodovod na Ledinama

BEOGRAD, 13. oktobra – Grad Beograd raspisao je tendere za projektovanje i izgradnju vodovoda u naselju Ledine i kanalizacije u Vinogradskoj ulici, u opštini Novi Beograd, a vrednost oba posla je procenjena na oko 120 miliona dinara, rekao je danas pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Ponude se dostavljaju do 8. novembra.

„Projektovanje i izvođenje radova na izgradnji vodovodne mreže u naselju Ledine predstavlja posao od velikog značaja za stanovnike tog dela Novog Beograda, s obzirom da u naselju postoji delimično izgrađena vodovodna mreža nedovoljnog kapaciteta“, rekao je Mladenović.

Stoga je, dodao je, doneta je odluka da se uradi idejni projekat i projekat za građevinsku dozvolu, koji će predstavljati osnov za dobijanje odgovarajuće dozvole za rekonstrukciju i izgradnju tri kilometra vodovodne mreže u više od deset ulica naselja Ledine.

Ta novoizgrađena mreža biće povezana na gradski cevovod u Surčinskoj ulici, prema uslovima nadležnog javnog preduzeća.

Mladenović je najavio i da će se sekundarna kanalizaciona mreža graditi u naselju uz Vinogradsku ulicu, pod obroncima Stare Bežanije:

„Radi sprečavanja daljeg nekontrolisanog izlivanja otpadnih voda u okolno područje, programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2018. godinu koji usvaja Skupština grada Beograda, planirana je izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji oko 1.500 metara sekundarne kanalizacione mreže“, rekao je Mladenović.

Radovi na oba projekta biće izvođeni sledeće godine, po dobijanju neophodnih dozvola za građenje.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike