Razgovor o medijskoj pismenosti i kulturi sutra u Novom Sadu

Izdavačka kuća „Clio“ i pokret „Novi optimizam“ sutru 12 časova u Novom Sadu povodom obeležavanja 20 godina postojanja edicije „Multimedia“ organizuju razgovor „Mediji i novi optimizam“ posvećen značaju medijske pismenosti za kvalitetno novinarstvo.

Na skupu će govoriti predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović, novinarka lista „Danas“ Gordana Nonin, kulturološkinja Maja Vukadinović, kao i profesori Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dubravka Valić Nedeljković i Dejan Pralica.

Sagovrnici će govoriti o tome ko je odgovoran za medijsko opismenjavanje, kao i o razvoju medijske pismenosti medju novinarima, značaju istraživanja, odabiru i proveri izvora, ulozi javnog servisa u obrazovanju gradjana.

Na skupu će se govoriti i o medijskoj manipulaciji, kao i o tome kako tehnologija odredjuje stepen pismenosti, medijskoj pismenost u dobu gradjanskog novinarstva, medijskoj pismenost u obrazovnom sistemu u Srbiji.

Razgovor će biti održan u Medija centru Vojvodine u Zmaj Jovinoj ulici, a organizatori su najavili da će razgovori u narednom periodu biti organizovani u drugim gradovima Srbije – Nišu, Novom Pazaru, Subotici, Užicu, Vršcu, Kragujevcu, Vranju, Šapcu, Zaječaru.

Ove godine je 20 godina od pokretanja edicije „Multimedia“ beogradskog izdavačkog preduzeća „Clio“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike